Zamieszczone przez AdamB
[O2] Kto z Was osobiście montował tempomat w 0II?
Zwiń
X
-
"funkcja cancel sluzy do anulowania obencych ustawien, po wczisnieciu guzika tempomat ..." - a jezeli jest tylko on/ off to jak ta funkcja działa w tych starszych tempomatach?
[ Dodano: Sro 09 Gru, 09 09:55 ]
Zamieszczone przez piotrek_gdyAdamB, wczoraj gadałem z piotrek_os na ten temat-pytaj jego
ja mam 2007/2007 i u mnie jest ok
Komentarz
-
-
Witam Panowie.
Po kilku miesiącach czytania tego forum wreszcie zabiorę głos i w czymś pomogę.
Drugi rodzaj manetki był montowany jako pierwszy w OII. Od pewnego momentu Skoda wprowadziła małe udogodnienie i zaczęła montować pierwszy przełącznik. Udogodnienie polega tylko i wyłącznie na większej ilości nadrukowanych piktogramach. Ten motyw został także zastosowany w przełączniku wycieraczek. W mojej firmie kupujemy na służbówki Skodziany OII i bodajrze w 2007 roku na jesieni wprowadzono takie rozwiązanie.
Reasumując obydwa przełączniki posiadają identyczne funkcje. Wiem bo mam OII w wersji Elegance i mam starczy model przełącznika. Mimo iż nie ma napisu cancel to funkja ta jak najbardziej jest i ją używam.
Pozdro CYWA.Skoda Octavia II 1,9 TDi BXE 105KM LiftBack Elegance 2006 MOD by CYWA
Komentarz
-
-
CYWA, ale my to od dawna wiemy że różnią się tylko obrazkiem na manetce :diabelski_usmiech
tym niemniej fajnie, że sie wypowiedziałeśprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyCYWA, ale my to od dawna wiemy że różnią się tylko obrazkiem na manetce :diabelski_usmiech
CYWA, jeszcze był trzeci rodzaj manetki z dodatkowym kabelkiem. Więc są 3 rodzajeOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
robert1508, skoro jestes w Anglii to zaloguj się na forum Briskoda i tam na pewno znajdziesz wiele pożytecznych informacjiprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Koledzy mam pytanie czysto teoretyczne:
U kolegi Superbman z Allegro są dostępne dwa rodzaje tempomatów:
Jeden do wersji przed FL: http://allegro.pl/oryginal-tempomat-...236575590.html
Drugi do wersji po FL: http://allegro.pl/oryginal-tempomat-...236932797.html
Czy w praktyce te tempomaty będą się różniły i czy to znaczy że ten do po FL nie będzie działał w wersji przed liftingowej???
Macie jakieś info w tym temacie???
:| :| Pozdro
Komentarz
-
-
Enriquez, na tym wątku opisane są wersje A i F a ten u Superbmana ma oznaczenie G czy wiesz jakie są w nim różnice?? Czy to znowu kwestia piktogramów czy może innej współpracy z modułem kierownicy itp??
Czy znajomy, który ma auto z 2008 roku może zaryzykować jego kupno czy może lepiej wziąść ten z wersji przed FL??
Dzięki
Komentarz
-
-
maxpaynemm, ten z drugiego linku jest od roku modelowego 2008 czyli jeszcze przed FL. Sprawdź u siebie wzór nadruku na mankach zamontowanych od nowości i dobierz sobie odpowiednią.
Tempomat z drugiego linku dokładałem do swojej OII dwa tygodnie temu. Kupiłem ją właśnie od kolegi Superbman.
[ Dodano: Nie 26 Wrz, 10 20:02 ]
Czy znajomy, który ma auto z 2008 roku może zaryzykować jego kupno czy może lepiej wziąść ten z wersji przed FL??Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
panowie czy wystarczy tylko zalozyc manetke i wlaczyc funkcje w komputerze czy jeszcze jakies dodatkowe kable bedzie trzeba podlaczac ? czy taka manetka bedzie odpowiednia ?http://allegro.pl/oryginal-tempomat-...2.html#galleryL&K
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kapa9czy wystarczy tylko zalozyc manetke i wlaczyc funkcje w komputerze
na 99% wystarczy w wersjach od ambiente wzwyżprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
Komentarz